Getafe Rayo Vallecano
Getafe sezona iç sahada aldıkları Levante beraberliği ile başladı ardından Real Madrid deplasmanına gittiler ve sahadan 4-2 mağlup ayrıldılar.O karşılaşmada her ne kadar yenilselerde attıkları 2 gol ve güzel oyunlarını beğendim.Transfer dönemini hareketli geçirdiler yeni oyuncualrın alışma süreçleri olacaktır.Yeni transferleri Diego Castro,Pedro Leon,Miku,Diaz gibi önemli isimler bulunuyor artı olarak Lopo,Castro ve Michel bu karşılaşmada forma giyebilecekler.Ritmini yakaladıktan sonra ev sahibinin bu sezon sıkıntı çekmeden ligi bitireceğini düşünüyorum.
Rayo Vallecano La Liga'nın yeni ekiplerinden İspanya 2'de sezonu 2.bitirme başarısı gösterdiler ve şimdi La Liga serüvanı başladı.İlk karşılaşmasında Athletic Bilbao deplasmanından beraberlikle döndüler ardından iç sahada Zaragoza ile golsüz beraber kalarak iki karşılaşmadan 2 puan çıkarttılar.Hırslı arzulu istekli oynuyorlar ama sınırlarıda kadro kaliteleride bir yere kadar olduğu için böyle deplasmanlarda işleri çok zor.
Getafa kazanır
Risk;İlk yarı 0 Maçsonu 1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaragoza Espanyol
Zaragoza fikstür şanssızlığı ile sezonu Real Madrid ile açtılar ve daha ligin ilk karşılaşmasında 6 gol
gördüler kalelerinde ardında ise lige daha yeni yükselen Rayo Valleano deplasmanına gittiler karşılaşma boyunca çok etkisizlerdi ve çektikleri 7 şuttan sadece 1 tanesi kaleyi buldu.Kaleci Roberto alınan 1 puanda çok fazla emeği bulunuyor.İç sahada taraftarı önünde ligin ilk galibiyeti almak istiyorlar karşılaşma öncesi önemli eksik bulunmuyor.
Espanyol'da rakibi gibi sezonu mağlubiyetle açtı Mallorca deplasmanında tek golle mağlup olarak ama
geçen hafta iç sahada Athletic Bilbao'yu konuk ettiler ve ilk galibiyetlerini 2-1 lik skorla elde etmiş oldular.Karşılaşma boyunca rakibinden az şut çektiler topla daha az oynadılar ve Kalede Kameni'nin sakatlığı nedeniyle kaleyi devralan 26 yaşındaki Cristian Alvarez o karşılaşmada tam 6 kritik kurtarışa imza attı.Bu karşılamadan en azından 1 puanla dönmeyi hedefleyecekler.Geçen sezon iç sahada rakibini 4 golle mağlup etmişlerdi deplasmanda ise tek golle mağlup oldular.
Sert defanssif yönü yüksek bir karşılaşma bekliyorum o yüzden çok fazla gol olmayacağını düşünüyorum;
2.5 Gol Altı
İlk yarı 0
Karşılıklı Gol Olmaz
Risk;Tg 0-1 gol
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Atletico Madrid-Racing Santander
Bu sezon çok şeyler beklediğim Atl.Madrid yavaş yavaş kendilerini bulmaya başladılar hafta içi oynadıkları
avrupa maçı yorumumda belirttiğim gibi her ne kadar ligde oynadıkları iki karşılaşmadan 1 beraberlik 1 mağlubiyetle ayrılsalarda iyi oynuyorlar ve yeni transferler artık uyum sağlamaya başladı bunu Avrupa kupası maçında net bir şekilde gördük Arda Diego Reyes ve Falcao bu 3'lü La Liga'da isimlerinden çok söz ettirecekler.Hafta içi Celtic'i konuk ettiler Falcao ilk golünü atmayı başardı ardından Arda turanın asistiyle Diego golünü attı Arda'nın bir topuda direkten döndü.Bu dörtlünün bu karşılaşmada yine ilk 11'de başlaması bekleniyor İspanya basınından çok büyük övgü aldılar oynadıkları futbolla bunu hakettilerde.
Racing Santander ilk hafta Valencia deplasmanında ilk yarıyı 2-1 önde kapattılar ama ikinci yarı oyundan koptular ve sahadan 4-3 mağlubiyetle ayrıldılar.Valencia deplasmanında 3 gol atmalarıda onlar adına iyi birşey ardından Levante'yi iç sahada konuk ettiler maç boyunca 8 şut çektiler ve sadece 1 tanesi kaleyi tuttu.Zor bir deplasmana çıkacaklar rakibi artık formunu ve havasını yakaladı bu yüzden işleri zor.
Atl Madrid Kazanır
Atl Madrid İlk Yarı 1
Risk;Handikaplı 1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Levante-Real Madrid
Ev sahibi lige iki deplasman maçlarıyla başladı ve Getafe ardından R.Santander deplasmanlarından beraberlikle dönmeyi başardılar.Şimdi çok zor bir karşılaşma onları bekliyor uzun lafın kısası yapacakları tek şey DEFANS yapmak olacak.Ama bunu kaçıncı dakikaya kadar sürdürebilirler dayanabilirler bilmiyorum ve çok uzun dayanabileceklerini sanmıyorum.Geçen hafta R.santander deplasmanında rakibinden daha fazla şut çektiler 11 şut çekerek ve sadece 2'si isabetli şut oldu.
Real Madrid ligde iki maça çıktı ve toplam 10 gol attılar yani şuan maç başına 5 gol ortalamayla oynuyorlar
La Liga'da.Barcelona'nın geçen hafta puan kaybetmesini çok iyi değerlendirdiler ve Getafe'yi iç sahada 4-2 ile geçtiler.Bu hafta Barcelona gövde gösterisi yaptı ve Osasuna ağlarına kalelerinde gol görmeden 8 gol bıraktılar.Real Madrid'de onlara karşılık vermek adına çok istekli olacaklardır.Hafta içi Şampiyonlar Ligi maçına çıktılar Dinamo Zagreb deplasmanından tek golle galibityetle ayrıldılar.Bu karşılaşmada takımın en formda isimlerinde Ronalda oynamaya bilir ama Mesut Benzema Di maria Higuain gibi isimler skora rahatlıkla katkı yapabilecek isimler özellikle Mesut kendini çok fazla geliştirdi ve Jose Mourinho'nun vazgeçilmezi oldu.
Real Madrid Handikaplı Kazanır
Real Madrid ilk yarı 2
Karşılıklı Gol yok ( Geçen hafta içerde 2 gol yeselerde Real Madrid'in bu karşılaşmada gol yemeyeceğini düşünüyorum )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Athletic Bilbao-Real Betis
Ev sahibi lige kötü başladı ligin ilk maçından beraberlikle ayrıldıktan sonra geçen hafta Espanyol deplasmanından 2-1 mağlubiyetle ayrıldılar.O karşılaşmada rakibinde daha üstün oynadılar 17 şut çektiler ve 7 tanesi kaleyi tuttu ama galibiyete ulaşamadılar.Hafta içi ise Uefa Avrupa Ligi maçına çıktılar Slovan Bratislava deplasmanından 2-1 galibiyetle ayrılarak ligde olmasada sezonun ilk 3 puanını hanelerine yazdırdılar.Geçen sezon 12 maç kazandıkları San Mames'de sezonun ilk galibiyetini almak istiyorlar.
Real Betis ligde oynadığı iki karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı ve şuan 6 puana sahip 3 takımdan biri durumdalar.Moralleri yerinde oyunlarını izledim kötü oynamıyorlar ama bu futbol her rakibe karşı yeterli olmayabilir.Gçen hafta Mallorca2ya karşı çok üstün oynadılar iç sahada rakibi 9 şut çekerken onlar 24 şutla karşılık verdiler ve topa %60 oranında sahip oldular.İlk iki rakiplerinin kolay olduklarını düşünüyorum bu maç daha iyi ölçü olabilir onlar adına.Geçen sezonu 16 golle tamamlayan 30 yaşındaki forveti Ruben Castro Martin ligin ilk iki maçından birer gol atarak takımına 6 puan kazandırmayı başardı.
Athletic Bilbao Kazanır