ASSE vs Nancy
Lige Bordeaux galibiyetiyle merhaba diyen yeşiller ateşli seyircisi önünde Nancy karşısına çıkıyor. İlk maçda aldıkları galibiyetin anlam kazanması için 3 puan almak zorundalar. Stoper Paulao, orta saha oyuncusu Alonso ve defansif kanat oyuncusu Ebondo sakatlıkları sebebiyle kadroya dahil edilmediler. Yeni transfer Ruffier(kaleci) geçen hafta iyi bir performans sergileyerek galibiyetin mimarlarından oldu. Sako lige formda başladı forvette Aubameyang attığı fantastik golle alkış topladı. Galtier yönetiminde takım savunması öncelikli oyun anlayışı başarı getiriyor. Daha kontrollü bir anlayışla sahada olmalarını bekliyorum.
J.Fernandez ile lige umutla başlayan Nancy, evinde geçen yılın şampiyonu Lille ile berabere kaladı. Fernandez'in oyun felsefesinin en önemli özelliği katı savunma yapmak. Sadece uzaktan atılan şutlarla etkili oldular. Lille maçında kırmızı kart gören Berenguer bu müsabakada yer alamayacak. Katı ve defansif bir anlayışla sahada olmalarını bekliyorum.
Saint Etienne kazanır >>> 8/10
Lorient vs Bordeaux
Takımın neredeyse çoğuna yakını değişmesine rağmen lige fantastik ötesi bir sonuçla başladılar. Şampiyonluk adaylarından PSG'yi deplasmanda yenerek adeta bingo dediler. Takım ritmini ve ısrarlı preslerini çok beğendim. Defansda çok önemli hata yapmadılar ve fizik anlamında tavan yapmış durumdalar. Daha ilk maçdan belli ettiki duran toplarda çok etkili olacaklar.
Yeni Teknik Direktörleri ile lige merhaba dediler umutluydular, ama kendi seyircisi önünde kaybettiler. Bu durum takımın ritmini taban yaptırabilir. Aksiyon sıkıntıları var ve ilk maçda oyundan düşüp kopuk kopuk oynadılar. Takımı sürükleyecek yıldız sıkıntısı mevcut ve bu maç öncesi nasıl bir reaksiyon verecekleri merak konusu. Ben Khalfallah ve Planus sakatlıkları sebebiyle kadroya alınmadılar.
Lorient kaybetmez 7/10
2,5 under 7/10
Lyon vs Ajaccio
Gerlanda da rakip Ajaccio.
Yeni Teknik Direktörleri Remi Garde ile daha hücumcu bir kimliğe büründüler. Ligin ilk maçında Nice karşısında gerye düşmelerine rağmen müthiş bir dönüş yaptılar va 1-3 kazandılar. Hücum oynamanın verdiği dezavantajları kalesinde gördüğü tehlikeler ile ödediler. L'loris günündeydi tıpkı Lisandro ve Gomis gibi. Bu müsabakadan çok 3 gün sonra Rubin Kazan ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçına odaklanacakları kesin. Gorcuff, Ederson, Cris ve Mensah sakat oyuncular. Bu durum defansif anlamda takıma sıkıntı verebilir.
Ligin yeni takımı Ajaccio düşecek takımlar arasında gösteriliyor. Zaten ligede kötü başladılar ve evlerinde Toulouse takımına kaybettiler. Aslında o müsabakada önemli fırsatları değerlendiremediler ve yenilgiye razı oldular. Bouhors ve Hany sakat oyuncular..
Lyon 1,5 ower 7/10
TGS 2-3 gol 7/10